Wednesday, July 13, 2011

Sekali air bah.....

Sekali air bah......
sekali pantai berubah
sesekali ditimpa musibah
wajarkah kita berkeluh kesah?

Sekali air bah
sekali pantai berubah
sesekali ujian datang menjengah
sabarlah......jangan rebah

Sekali air bah
sekali pantai berubah
seringkali dikejar masalah
tanyalah diri sempurnakah solah ?

Sekali air bah
sekali pantai berubah
kerapkali jiwa  resah gelisah
carilah penawar dalam ibadah

lihatlah.....sedang pantai lagikan berubah
takkanlah kita tak mahu berhijrah
hijrahlah untuk menjadi lebih baik, lebih bertaqwa
untuk hidup yang lebih indah
diberkati......sekalipun penuh mujahadah..........

13 comments:

fuad ansari said...

cikgu mmg berbakat la..

jom cikgu, masuk gelanggang pantun yg saya dah masuk tu.. (",)

Afida Anuar said...

Kak Norsha dengan Fuad memang sama-sama berbakat la..

InsyaAllah kak norsha, tak rebah....makin tabah...;)

Norsha said...

fuad,
boleh masuk lagi ke? bukan dah habis tarikh ?....:)


Afida,
awakpun apa kurangnya, berbakat juga :)

fuad ansari said...

cikgu norsha:
boleh masuk lagi cikgu.. akan ditutup pada 16 julai 2011 pada jam 8.00 pagi..

kalau masa tinggal sejam lagi pun, sy rasa cikgu tetap mampu untuk masuk gelanggang..(",)

kak afida:
akak pun masuk la.. akak pun berbakat jugak..

orang bujang kan lebih cergas dan cerdas.. (",)

Kakzakie said...

Alhamdulillah... cantik madah
sekali air bah
menjadi madah yg indah
moga kita bermujahadah
solehah wa rohmah...

Norsha said...

fuad,
hehehe...InsyaAllah, InsyaAllah


Kakzakie,
moga2 begitulah...

Cikgu Sue [CS] said...

salam

hijrah itu pengorbanan..
hijrah itu perjuangan...

xyah tggu raya haji..
buat setiap hari...
=)

Norsha said...

cikgu sue,
setuju,setuju

Anonymous said...

purchase backlinks seo company backlink service backlinks service

Anonymous said...

notasisi.blogspot.com click for more Di Indianapolis pada Senin sore , perampok bersenjata mengenakan kaus bertudung masuk ke daerah Muka etalase Indianapolis Amerika gajian pinjaman

Anonymous said...

notasisi.blogspot.com image source Pemberi pinjaman online akan memverifikasi rincian dan jika puas , dia akan hampir pasti mentransfer jumlah uang ke rekening bank Anda dalam waktu dua puluh empat jam

Anonymous said...

notasisi.blogspot.com pop over to these guys Bagaimana bisa orang masih mempertahankan kebebasan finansial dan tanggung jawab dari utang biaya kartu

Anonymous said...

You're so cool! I do not think I've read anything like this before. So nice to find another person with a few original thoughts on this subject. Seriously.. thanks for starting this up. This website is one thing that is required on the web, someone with a little originality!

[url=http://truebluepokies4u.com]click here[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...